SUA vor sa le interogheze pe fiicele fostului dictator pentru a da de conturi
La cateva zile dupa executarea fostului dictator irakian Saddam Hussein, SUA au extins cautarile pentru a-i gasi conturile din strainatate, scrie Itar-Tass. "Vanatoarea de miliarde" are loc in multe banci si companii financiare. Mai mult, autoritatile de la Washington incearca sa obtina dreptul de a le interoga pe cele trei fete ale lui Saddam, care se afla in Iordania.

Potrivit unor experti americani, Saddam detinea controlul asupra unor depuneri bancare in valoare totala de 45 miliarde de dolari. O mare parte din acesti bani, obtinuti din exportul de petrol irakian in decurs de 30 de ani, au fost investiti prin intermediul unor companii fictive, inregistrate in Elvetia, Japonia si Germania. Expertii adauga la aceste conturi secrete din banci din Europa si Orientul Mijlociu si safe-urile inchiriate de Saddam, in care au fost puse la pastrare briliante. In timpul interogatoriilor, fostul dictator nu a furnizat niciun fel de informatii care ar fi ajutat la descoperirea sumelor pe care acesta le detinea in strainatate.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.