Un Boeing cu 102 persoane la bord s-a lovit de un munte

Un avion de linie al companiei aeriene indoneziene low-cost, Adam Air, care efectua o cursa interna spre Manado, s-a lovit de un munte in Insula Sulawesi chiar de Anul Nou. Autoritatile au anuntat ca cel putin 90 de persoane au murit si ca ar exista 12 supravietuitori, dar ulterior au revenit si au spus ca nu a scapat nimeni.

Aparatul, un Boeing 737-400, cu 96 de pasageri si sase membri ai echipajului la bord, decolase de la Surabaya (insula Java) si urma sa aterizeze la Manado. Turnurile de control au pierdut legatura cu avionul cand acesta se afla la altitudinea de 10.000 metri, cu o ora inainte de aterizare. Locul unde s-a produs tragicul accident este aproape de satul Ramgoam, o zona cu vulcani, dar si cu varfuri inalte de peste 3.400 m. Nu se cunosc cauzele accidentului aviatic.

Autoritatile vor sa afle de ce zbura avionul atat de jos. "Boeingul a fost gasit, potrivit unei fotografii aeriene a armatei indoneziene. Initial un purtator de cuvant al companiei aeriene anuntase ca exista 12 supravietuitori, dintre cele 102 persoane aflate la bord, dar ulterior acesta a revenit si a spus ca nu exista oameni care sa fi supravietuit catastrofei. "Corpurile neinsufletite vor fi evacuate in Makassar", a precizat el, facand referire la capitala provinciei Sulawesi de Sud.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.