O noua legislatie promite sume generoase pentru incurajarea natalitatii

In maternitatile din Germania e, in aceste zile, mare aglomeratie. Mii de femei insarcinate vin la control si se intereseaza daca sarcina este in regula. Toate ar prefera sa nasca abia peste cateva zile, ca sa poata beneficia de avantajele unui nou program guvernamental, menit sa incurajeze tinerele familii sa aduca pe lume copii.

Klaus Vetter, medicul-sef de la "Maternitatea Vietii", din Berlin, spune ca intreg colectivul spitalului va lucra integral in prima noapte a anului 2007, renuntand la ture, pentru a face fata numarului mare de nasteri care se anticipeaza. Mass-media si Ministerul Sanatatii au lansat o campanie de sensibilizare a viitoarelor mamici, pentru a descuraja orice tentativa de amanare artificiala a nasterii, avertizand parintii asupra riscurilor acestor proceduri. Primele promise de guvern, care in anumite cazuri ajung pana la 25.200 de euro, sunt insa mult prea tentante, atat pentru mame, cat si pentru medicii care le ajuta "sa reziste" pana la 1 ianuarie 2007.

Ce prevede legea

Noua lege a fost votata in septembrie, anul acesta, si prevede ca parintele care renunta la serviciu pentru a se ocupa de copil va primi de doua ori salariul integral pe care il avea, timp de 12 luni, daca nu depaseste suma de 1.800 de euro pe luna. Si cel de-al doilea parinte poate solicita doua luni de concediu platit pentru ingrijirea copilului, iar in aceste doua luni si el va beneficia de aceleasi facilitati financiare.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.