Pentru a-si atinge obiectivul de a expulza, in 2006, 24.000 de migranti, ministrul de Interne francez Nicolas Sarkozy intensifica controalele in restaurante sau pe santiere, pentru a gasi persoane cu acte in neregula, usor de expulzat, asa cum e cazul romnilor.
"Expulzarile imigrantilor care stau ilegal s-au dublat in trei ani, crescind de la 10.000 de expulzari in 2002 la 20.000 in 2005", a spus Sarkozy, intr-o conferinta de presa despre imigrare. "S-au inmultit intr-adevar controalele la locurile de munca, adica pe santiere sau in restaurante", a declarat reprezentantul unei asociatii care se ocupa de persoanele fara acte. La Marsilia, un reprezentant al Cimade, un serviciu de intrajutorare a strainilor, a spus ca in ultimele doua luni s-a inregistrat o crestere sensibila a expulzarilor, centrul fiind nevoit sa isi dubleze capacitatea de cazare.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.