Secretarul american al transporturilor, Marry Peters, a semnat ordinul care ii permite lui Mos Craciun sa foloseasca spatiul aerian al Statelor Unite in drumurile lui pe la casele copiilor ce-i asteapta cadourile.

"Presedintele George W. Bush stie cat este de important ca darurile sa ajunga la timp si m-a rugat sa fac tot posibilul pentru ca deplasarile lui Santa Claus sa se desfasoare in cea mai mare siguranta", a spus oficialul american. Ieri, noul secretar american al apararii, Robert Gates, a anuntat ca SUA intentioneaza sa-si sporeasca prezenta navala in regiunea Golfului Persic.

Doua evenimente fara nicio legatura unul cu celalalt. Si totusi, foarte stranse. Anul acesta, numarul soldatilor care au murit in Irak a depasit 3.000 de oameni. Anul acesta, criticile la adresa politicii americane in Irak au cunoscut apogeul. Anul acesta, din cauza razboiului din Irak, Bush si republicanii lui au pierdut Congresul, al carui control a trecut complet in mainile democratilor. Si tot din cauza conflictului din Irak si a repercusiunilor acestuia asupra intregului Orient Mijlociu, republicanii ar putea pierde si prezidentialele din 2008. Este, prin urmare, de asteptat ca 2007 sa se deruleze tot sub semnul Irakului.

Sistem GPS

In interventia ei, ministrul tranporturilor Marry Peters a precizat ca elfii-mecanici au verificat sania lui Santa pentru a se asigura ca totul este in regula. Oficialul a precizat totodata ca anul acesta, mijlocul de transport al Mosului este dotat cu cele mai moderne aparate, in special cu sistem GPS de navigare prin satelit si un program de optimizare a itinerariului. Pentru ca Santa sa gaseasca usor drumul catre casa fiecarui copil al carui nume figureaza pe lista lui. In plus, sania dispune de un sistem de prevenire a situatiilor de avarie, care-l va ajuta pe Santa sa manevreze cu usurinta printre antenele de telefonie mobila si printre cosurile caselor chiar si in conditii de ceata.

Capacitati operationale

Potrivit unui responsabil al Pentagonului, comandamentul central insarcinat cu misiunile din Orientul Mijlociu a cerut Ministerului Apararii trimiterea in Golf a unui al doilea portavion. Atat pentru a intari capacitatile operationale cat si pentru a adresa un mesaj de descurajare Iranului si Siriei. Gates a confirmat vineri ca prezenta navala americana in zona a fost sporita de cateva saptamani.

Un motor pentru Santa

Gates a revenit ieri la Washington, dupa o vizita de trei zile la Bagdad, unde s-a intretinut cu liderii irakieni in privinta unei posibile intariri a contingentului militar american. Adresandu-se ziaristilor la incheierea discutiilor cu premierul Nouri al-Maliki, succesorul lui Donald Rumsfeld la carma Pentagonului a explicat ca in principal, s-a vorbit despre "o apropiere generala, care presupune o asistenta suplimentara". El a promis ca-i va prezenta presedintelui George W. Bush un raport in acest weekend. Adica atunci cand sania lui Santa Claus va strabate spatiul aerian al Statelor Unite, in ajunul sarbatorii de Craciun. Si pentru ca veni din nou vorba de Santa, Marry Peters precizase ca pentru prima data, sania Mosului a primit un motor cu oxigen, absolut ecologic. Prin urmare, misiunea renilor va fi considerabil usurata.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.