Un reporter al ziarului britanic „The Guardian“ s-a inscris incognito in BNP (British National Party) si dezvaluie manevrele „de culise” ale membrilor acestei formatiuni politice de extrema dreapta.
Activistii sint incurajati sa adopte nume false cind sint implicati in actiunile BNP, pentru a nu putea fi identificati ca membri de partid cu alte prilejuri. Ei sint sfatuiti sa foloseasca programe de codificare a mesajelor trimise pe Internet si sa protejeze lista cu membrii si sustinatorii partidului. Unele tehnici impotriva supravegherii si urmaririi sint de asemenea invatate de nou-veniti. De exemplu, cum sa se intilneasca intr-un anumit loc pentru ca apoi sa plece in alta directie spre reuniuni clandestine. Ei sint sfatuiti sa nu utilizeze limbajul rasist sau antisemit in public. Regulamentul intern al BNP precizeaza ca ei trebuie sa se comporte astfel incit sa nu poata fi catalogati ca extremisti.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.