Americanii nu au dat ordinul de tragere

Fortele speciale franceze din Afganistan au avut de doua ori ocazia de a-l elimina pe Osama bin Laden, liderul retelei teroriste Al-Qaida, in urma cu aproximativ trei ani, dar comandantii americani nu au dat niciun ordin in acest sens, scrie Reuters, citand un film documentar realizat de doi jurnalisti francezi.

"In 2003 si 2004, puteam sa il eliminam pe Bin Laden. Lunetistii ne-au comunicat ca il aveau in vizor", a declarat un militar francez, care a dorit sa ramana anonim ziaristilor. El a explicat ca ar fi durat doua ore ca permisiunea de tragere sa ajunga la comandantii americani . "A existat o ezitare in lantul ierarhic", este de parere soldatul francez.

Armata franceza a dezmintit informatiile, precizand ca este vorba de "date eronate". Trupele franceze l-ar fi putut elimina pe teroristul nr. 1 al lumii, insa ordinul de tragere nu a venit, probabil pentru ca ar fi durat prea mult timp sa fie cerut. "In 2003 si 2004, puteam sa il eliminam pe Bin Laden. Lunetistii ne-au comunicat ca il aveau in vizor", a declarat un militar francez, care a dorit sa ramana anonim. Documentarul intitulat "Osama bin Laden, esecurile urmaririi" a fost realizat de jurnalistii francezi Emmanuel Razavi si Eric de Lavarene si va fi difuzat de un post de televiziune in martie 2007.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.