Curtea de Conturi Europeana critica utilizarea gresita a fondurilor comunitare
Aderarea Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana, la 1 ianuarie, face nesigure granitele externe ale UE, atragand numeroase pericole asupra comunitatii. In luna iulie, Curtea de Conturi Europeana de la Luxemburg critica managementul fondurilor PHARE de catre Romania. Acum avertizeaza, intr-un nou raport, ca fondurile primite de Bucuresti si de Sofia pentru securizarea granitelor au fost defectuos utilizate.

"In Romania, situatia (securitatii granitelor - n.r.) frizeaza suprarealismul", comenteaza publicatia "Europeplusnet". "Doua dintre ambarcatiunile de patrulare fluviala, care au costat fiecare 300.000 de euro, nu pot fi utilizate in Delta Dunarii in timpul iernii (deci trei luni pe an), spune chiar politia de frontiera romana, din cauza ca Dunarea ingheata", se arata in raport, la punctul 49 c. In specificatiile tehnice primite odata cu fondurile se spune ca ambarcatiunile trebuie sa fie functionale zi si noapte si ca au capacitatea de a naviga si cand fluviul este inghetat.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.