Reprezentanti ai parlamentarilor din Transnistria, Abhazia si Osetia de Sud pregatesc o rezolutie internationala impotriva Republicii Moldova (RM) si a Georgiei - informeaza jurnalul Tiraspol Times.

Rezolutia urmeaza sa acuze cele doua republici ex-sovietice de crime impotriva umanitatii, care ar fi avut loc intre anii 1989-1994. Recent, un tribunal international a gasit RM vinovata pentru astfel de crime - sustine ziarul tiraspolean.

Cu ocazia sesiunii sale din 18 decembrie, Adunarea interparlamentara a autoproclamatelor republici Transnistria, Abhazia si Osetia de Sud, intitulata "Pentru democratie si drepturile popoarelor", organizatie care isi are sediul la Moscova, a alcatuit o comisie care sa conceapa o rezolutie ce va solicita comunitatii internationale sa condamne "crimele impotriva umanitatii comise de catre autoritatile Republicii Moldova si Georgiei, in 1989-1994, pe teritoriul Transnistriei, Abhaziei si al Republicii Osetia de Sud - a transmis agentia rusa de presa Regnum.

Tot luni, respectiva adunare interparlamentara a aprobat o rezolutie adresata comunitatii internationale si prin care se cere recunoasterea rezultatelor referendumurilor din Abhazia, Osetia de Sud si Transnistria. In acest document, cele trei nerecunoscute republici confirma ca "principiul legislatiei internationale in legatura cu egalitatea in drepturi si autodeterminarea natiunilor constituie piatra unghiulara a justitiei mondiale si cel mai semnificativ aspect al autoidentificarii unei natiuni ca subiect juridic.

Ignorarea acestui principiu pune in pericol insasi stabilitatea mondiala". Rezolutia arata clar ca Abhazia, Osetia de Sud si Transnistria s-au constituit ca natiuni ce vietuiesc pe teritoriul lor, respectand principiile si normele legii internationale - informeaza Regnum.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.