Doua dintre cele mai importante parohii episcopale din Statele Unite au decis sa se desprinda de Biserica Episcopala nationala, nefiind de acord cu pozitia toleranta a centrului fata de homosexuali.

Parohiile Truro si Falls din statul american Virginia au decis sa se subordoneze Bisericii Anglicane din Nigeria, principalul motiv fiind ca pozitia conservatoare a americanilor pe probleme sociale si respingerea de catre acestia a homosexualitatii sint mai compatibile cu vederile africanilor decit cu cele ale Bisericii Episcopale din SUA sau cele ale bisericilor anglicane europene.

Un episcop gay

Marul discordiei a fost reprezentat de numirea, in 2003, a episcopului homosexual Gene Robinson in functia de episcop de New Hampshire, decizie cu care cele doua congregatii din Virginia nu s-au putut impaca.

Noul episcop de New Hampshire a fost respins cu atita virulenta de o parte dintre colegi, incit, la conventia generala episcopala care a avut loc in 2006 in Ohio, Robinson s-a aparat emotional: "Nu sint o anomalie in fata lui Dumnezeu. Va rog sa ne spunem rugaciunile si sa stam drept in fata Domnului".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.