Intimidat de politia rusa, sahistul nu renunta la planul de unificare a opozitiei si la miscarile de protest, menite sa scoata tara de sub zodia Putin si sa arate „Cealalta Rusie“.

Miscarea "Cealalta Rusie", formata din liberalii Uniunii Fortelor de Dreapta, nationalistii Partidului National Bolsevic si Frontul Civic Unit, infiintat de Garry Kasparov, a anuntat ca va sfida interdictiile autoritatilor si va organiza simbata un mars antiprezidential, sub lozinca "Azi un regim de ocupatie conduce Rusia".

Intimidare si represiune

"Este o violare absoluta a drepturilor noastre constitutionale", a declarat Kasparov, mentionind ca autoritatile au dreptul sa fie informate asupra unor asemenea manifestatii, dar nu sa le si interzica. Dupa ce a propus alternativa unui miting restrins, procuratura moscovita l-a anuntat pe Kasparov ca actiunea va fi tratata ca fapta penala, cu consecintele aferente.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.