Primul ministru al Marii Britanii, Tony Blair, a fost interogat de politie in cadrul anchetei vizand acordarea de catre partide a unor titluri onorifice in schimbul unor credite.
"Premierul a stat de vorba cu reprezentantii Scotland Yard. Intalnire s-a desfasurat in Downing Street", a afirmat purtatorul de cuvant al primului ministru britanic. Tony Blair, a adaugat el, a fost chestionat in calitate de martor, nu ca eventual suspect. Premierul nu a fost insotit de un avocat, a mentionat purtatorul de cuvant. Ancheta a fost deschida dupa ce Partidul National Scotian (SNP) l-a acuzat pe premier ca, in schimbul unor imprumuturi acordate Partidului Laburist, a nominalizat oameni prosperi de afaceri pentru locuri in Camera Lorzilor.

"Din moment ce exista o asemenea acuzatie, era de la sine inteles ca premierul sa fie intrebat", s-a aratat usor deranajat de insistenta ziaristilor purtatorul de cuvand al lui Blair. Discutia, a mentionat el, a durat o ora si jumatate. Incepand din 2005, organele politiei britanice au interograt majoritatea membrilor cabinetului Blair. Dupa toate probabilitatile, concluziile anchetei vor fi inaintate procurorilor in luna ianuarie. Scotland Yard vrea sa afle daca ministrii stiau ca patru din finantatorii campaniei electorale a laburistilor au fost nomimalizati pentru Camera Lorzilor.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.