Presedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad a afirmat pe blogul sau ca este “incantat” ca a fost “insultat” de un grup de studenti de la Universitatea Amir Kabir, care i-au ars fotografia luni, la Teheran, transmite AFP.

"Cand la universitatea Amir Kabir, un grup mic (...) s-a simtit liber sa il insulte pe presedintele poporului fara sa se teama, am fost incantat", a scris Ahmadinejad intr-un articol intitulat "Libertate". "Mi-am amintit atunci de anii mei de studentie, cand sub regimul laic sustinut de Occident nu puteam nici sa respiram.

Pe vremea aceea, orice insulta adusa liderilor tarii era urmata de inchisoare si tortura, dar azi, cand o mica minoritate l-a insultat pe presedinte si i-a ars fotografiile, majoritatea studentilor si profesorilor revolutionari au suportat cu toleranta aceste fapte", a mai scris el. Luni, un grup de studenti l-a criticat violent pe Ahmadinejad, insultandu-l si arzandu-i fotografiile. Studentii au strigat de asemenea "Moarte dictatorului". "Cand am vazut aceasta scena, (...) am avut un sentiment de mandrie si am multumit lui Dumnezeu, n-am avut niciun resentiment fata de nimeni", a adaugat el pe blog.

Mai multi responsabili reformatori au criticat faptul ca studentii de la alte universitati fidele lui Ahmadinejad au fost adusi cu autobuze la Amir Kabir, in timp ce studentii care il contestau pe presedinte nu au fost lasati sa participe la reuniune. Biroul Consolidarii Unitatii (BCU), din care fac parte asociatiile islamice ale studentilor, apropiate reformatorilor, au afirmat ca "strigatele de protest ale studentilor arata ca universitatile sunt inca in viata".


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.