Noile permise de conducere vor avea perioada de valabilitate 10 ani

Incepand cu anul 2013, toate permisele de conducere auto din Uniunea Europeana, vor avea un format unic, iar cele peste 100 de modele de permise utilizate de tarile membre in prezent.

Schimbarea acestor documente urmeaza sa fie facuta pana in anul 2039.

Potrivit unui comunicat al Parlamentului European, noile carnete vor avea incorporate un dispozitiv electronic care va permite actualizarea datelor si fotografiilor posesorilor.

Noile permise de conducere vor avea perioada de valabilitate 10 ani dar fiecare stat membru va avea dreptul sa o extinda la 15 ani.

Pentru motociclisti vor fi introduse reguli obligatorii noi in toate statele membre ale Uniunii.

Astfel, pentru a avea dreptul sa conduca o motocicleta cu motor puternic, acestia vor trebui sa faca dovada ca au experienta de conducere a motocicletelor mici.

O masura menita sa diminueze numarul de accidente de motocicleta este si aceea ca numai persoanele peste 24 de ani vor putea conduce motocilete cu motoare puternice.

Potrivit noii directive, statele din Uniunea Europeana nu vor mai putea sa elibereze carnete de conducere pentru persoanele carora acest act le-a fost restrictionat, suspendat sau retras in alt stat membru.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.