Contrar opiniei generale a oficialilor romani, aderarea la Uniunea Europeana este "o tragedie" pentru tara noastra. Cel putin asa sustine un europarlamentar britanic, nemultumit de expansiunea catre est a UE.

Jeffrey Tifford, membru al Partidului Independentei, a dat sentinta deloc placuta pentru Romania si Bulgaria, in timpul audierilor la Parlamentul European a celor doi comisari. Declaratia a fost ulterior repetata intr-un comunicat oficial.

Parlamentarul britanic este de parere ca libertatea este indivizibila, iar cele doua state, abia scapate de jugul comunist, sunt gata, chiar entuziaste la gandul ca vor renunta la aceasta libertate si vor intra sub dominatia Bruxelles-ului, "cu toata birocratia sufocanta si dorinta de putere a acestuia". Titford crede astfel ca si Romania si Bulgaria sunt "in pragul unei tragedii". Parlamentarul britanic a mai condamnat si "promotorii imperiului" care este Uniunea Europeana si care probabil nu a luat niciodata in considerare costurile sociale ale extinderii.

Comisia Europeana este pe de alta parte "intoleranta", iar statele suverane vor incerca sa le subjuge pe cele mai mici si mai neajutorate. Nici problema imigratiei nu a fost uitata de Titford, care a amintit problemele Marii Britanii in 2004, cand sute de mii de imigranti au invadat piata muncii din Regatul Unit. Jeffrey Tifford a incheiat spunand ca libertatea celor doua state nu ar trebui cedata "in schimbul unor castiguri economice, in special atunci cand a fost dobandita cu un pret atat de mare".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.