Presedintele Iranului, Mahmoud Ahmadinejad, a tinut un discurs in fata delegatilor prezenti la controversata conferinta pe tema Holocaustului organizata la Teheran.

El a declarat ca zilele Israelului sunt numarate si ca "asa cum URSS a disparut, asa va disparea si regimul zionist va disparea". Liderul iranian a afirmat ca Holocaustul e folosit de unele tari ca scuza pentru a ameninta alte state din Orientul Apropiat.

"Indiferent daca Holocaustul a avut sau nu loc si daca a fost un fenomen extins sau limitat, din pacate pentru unele tari a devenit acum un pretext pentru invazii continue, amenintari si presiuni asupra statelor din regiune", a declarat presedintele Iranului. Declaratia sa a fost intampinata cu aplauze de participantii la conferinta, intre care se afla reprezentanti ai unor grupari evreiesti ultraortodoxe antisioniste, scriitori americani si europeni care considera ca tragedia Holocaustului reprezinta o exagerare sau chiar o falsificare a realitatii.

Autoritatile de la Teheran au organizat acest eveniment sub pretextul descoperirii ratiunilor care au determinat crearea statului evreu dupa incheierea celei de a doua conflagratii mondiale si de a le permite cercetatorilor care pun la indoiala realitatea Holocaustului sa se exprime liber. Potrivit organizatorilor, la reuniune au luat parte 67 de cercetatori din 30 de tari, intre care revizionisti ca Michele Renouf, colaborator al istoricului britanic David Irving, in prezent inchis in Austria pentru ca a negat Holocaustul, sau Robert Faurisson, care a suferit in Franta o condamnare pentru acelasi delict.

Statele Unite au denuntat, prin vocea purtatorului de cuvant al Casei Albe, SeanMcCormack, afirmatiile absolute scandaloase ale presedintelui iranian. Condamnari similare au venit si din partea Comisiei Europene, Vaticanului sau a Marii Britanii. Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a declarat ca negarea Holocaustului este inacceptabila. Angela Merkel a subliniat la deschiderea unei conferinte comuna cu premierului Israelului ca Germania condamna organizarea unei asemenea confe-rinte de catre Iran si orice alte conferinte care neaga existenta Holocaustului.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.