"Cel mai rau le e femeilor din societatile islamice. Nu putine femei ale islamului devin victime voluntare ale conflictelor, prin participarea activa la actiuni teroriste. In fata lor stau adesea alte femei-soldat".
Femeile au inceput sa-si exercite drepturile atunci cand industrializarea a avut nevoie si de forta lor de munca; ulterior, au participat chiar la avansul acestei industrializari. Odata cu jobul si salariul propriu, a venit si dreptul altor alegeri. Acum se stie ca "discriminarea femeilor reduce dezvoltarea economica si sociala" - doar e vorba de jumatate din potentialul omului. Occidentalele pot face si obtine cam tot ce vor; discriminarea de gen mai functioneaza inca si in spatiul euroatlantic, dar e tratata inclusiv prin impunerea de cote in politica (Franta) si chiar afaceri (Spania). In Asia, cultul pentru mama - chiar a natiunii - coexista cu cvasiabsenta sotiilor in consiliile de administratie.

Cel mai rau le e femeilor in socie-tatile islamice. Cel putin dupa criteriile noastre, adica ale PNUD. "The Arab Human Development Report" pe 2006 arata ca femeile arabe mai au mult pana sa beneficieze de educatie curenta, slujbe, asistenta a sanatatii si liber acces la viata publica.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.