Regina i-a ratat "primii pasi", l-a despartit de Diana, iar acum nici nu vrea sa-l vada la cununia civila.
"Orice observator al acestei ciudate si tulburate familii poate trage usor concluzia ca afectiunea dintre Elizabetha si fiul sau, Charles, lipseste cu desavarsire", afirma comantatorul regal James Whitaker, care si-a publicat parerile despre relatia afectiva dintre cei doi in Daily Mirror. In tot albumul de familie nu exista nici o fotografie in care ei sa apara impreuna, iar pe fetele lor sa distingi vreo urma de caldura, fireasca, ca intre mama si fiu.

MAMI ARE TREBURI

Si la inceput, cand inca nu era regina, ci doar o tanara mama, Elizabetha a preferat sa se dedice sotul sau si intereselor monarhiei. Nici nu a stiut cand Charles a facut primii pasi sau cand i-a cazut primul dinte. "Mami are treburi importante de facut", i se spunea micului Charles, care si-a dat seama destul de repede ca va ocupa locul al doilea in ierarhia intereselor mamei sale. Elizabetha era distanta, iar rudele si prietenii isi amintesc ca "nu-l coplesea cu imbratisari sau saruturi", cum isi dorea la nebunie micul Charles, "un baietel foarte sensibil, foarte dulce si dragut"...

IA-O, LAS-O

Cu tatal sau, printul Philip, Charles a avut relatii si mai nefericite. Lipsit la randul sau de afectiune parinteasca, Philip nu a reusit niciodata sa inteleaga sensibilitatea fiului sau, fiind nepasator si brutal cu el. Charles era un introspectiv, un retras, iar Philip, un tip gregar si un expansiv. Tatal ii domina viata fiului de 57 de ani. Cand a pus ochii pe Diana, i-a ordonat lui Charles: "Du-te si ia-o de sotie!". Charles l-a ascultat orbeste. Cand relatia lor matrimoniala s-a stricat, Philip i-a ordonat din nou, sustinut de data aceasta de Elizabetha: "Las-o, divorteaza!". Iar fiul lor le-a facut pe plac.

PROGRAMARI PRIN SECRETARI

In ultimii 20 de ani, intre cele doua resedinte - Buckingham si Clarance House - aflate la un kilometru distanta, se pare ca s-a iscat treptat o deprimanta rivalitate care i-a alienat. Ca sa stea de vorba cu mama sa, Charles fie este chemat prin secretari de catre aceasta, fie trebuie sa se programeze pentru o vizita. Nici un pranz inopinat, nici un taifas neanuntat la o ceasca de ceai si nici un alt eveniment care aduce bucurie intr-o familie normala. Chiar si sarbatorile de peste an sunt incluse intr-un program inflexibil de familie: Craciunul, la Sandringhan, Pastele, la Windsor, iar vacanta de vara, la Balmoral.

EGOISM

Acum, regina nu este multumita nici de Camilla, femeia pe care fiul sau o iubeste de 33 de ani si cu care acesta se va insura in curand. De data asta, insa, Charles este hotarat, iar Elizabetha, disperata. In egoismul ei, ca suverana obsedata de datorie, regina vede in Camilla un pericol pentru monarhie. Iar, daca ar fi sa aleaga intre binele familiei si cel al regatului sau, fara indoiala, ar alege ultima varianta. Deocamdata, prima sanctiune pe care i-o da fiului neascultator si incapatanat este absenta sa si a familiei sale la cununia civila a acestuia.


Despre autor:

Sursa: Ziarulcn.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.