Serviciile secrete americane au interceptat convorbirile telefonice ale printesei Diana in noaptea mortii acesteia, fara aprobarea serviciului britanic de securitate. Un amplu raport in acest dosar va fi publicat saptamana viitoare.
Raportul realizat de fostul comisar de politie Lord Stevens indica faptul ca serviciile secrete americane au interceptat convorbirile printesei de Wales cu cateva ore inainte ca aceasta sa moara in accidentul rutier din 1997, de la Paris. Serviciile SUA au recunoscut ca au inregistrat convorbirile in timp ce Lady Di se afla la Hotelul Ritz, fara sa comunice acest lucru colegilor din MI6 (serviciul britanic de spionaj extern). Dezvaluirea va genera o noua polemica in legatura cu acordurile transatlantice referitoare la comunicarea informatiilor. Raportul Scotland Yardului, care va fi publicat joi, dezvaluie si alte informatii referitoare la noaptea mortii printesei. Henri Paul, soferul limuzinei Mercedes in care se aflau Diana si Dodi al-Fayed, era angajat al serviciilor de securitate franceze.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.