Vaticanul, prin arheologii sai oficiali, sustine ca a adus la suprafata un sarcofag din secolul IV

Giorgio Filippi, cel care a condus lucrarile, a anuntat ca sarcofagul inca nu a fost deschis. Sicriul de piatra dateaza din anul 390 d. Hr. si aici se presupune ca ar fi osemintele apostolului.

Pentru comentarea acestui eveniment, am apelat la cativa specialisti. Arheologul Alexandru Suceveanu, cel care a avut cateva descoperiri insemnate, la Histria ne-a spus: "Aceasta n-ar face decat sa confirme lucruri care au ajuns pana la noi printr-o literatura apocrifa si care au fost multa vreme sub semnul indoielii. Orice descoperire arheologica, cu conditia sa fie si certificata, este valoroasa. Va amintesc ca la un moment dat o grecoaica crezuse ca a gasit la Alexandria mormantul lui Alexandru cel Mare. si numai cand am vazut inscriptia respectiva (care era clar din secolul III d.Hr.), mi-am dat seama ca este un fals.

Asadar, cu conditia ca aceasta descoperire sa fie autentica, sigur ca ea devine foarte importanta..." Istoricul Emilian Popescu si-a exprimat retinerile: "Sf. Ap. Pavel a murit in anul 67 d. Hr., i s-a taiat capul. Asta s-a intamplat in sec. I. Daca este vorba despre un sarcofag din sec. al IV-lea, trebuie explicat ce s-a intamplat, pe parcusul celor trei secole scurse, cu aceste oseminte. Nu cred posibila aceasta varianta. Nu cred ca osemintele lui Pavel puteau fi lasate atata timp si nimeni sa nu stie de ele..."


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.