Un acolit al lui Bin Laden face dezvaluiri socante despre expansiunea terorismului

In Bosnia-Hertegovina exista si astazi celule Al-Qaida. Reprezentantii organizatiei teroriste, momentan inactivi, nu vor parasi niciodata aceasta tara. Afirmatiile socante apartin unui fost comandant Al-Qaida, Ali Ahmed Ali Hamad, care a luptat in razboiul din Bosnia in perioada 1992-1995. Hamad, care se afla in prezent intr-o inchisoare din Bosnia, sustine, intr-un interviu publicat recent de revista germana "Spiegel", ca reteaua terorista se extinde asupra intregii regiuni balcanice, si de aici in UE.

Teroristi cu pasaport si nevasta bosniaca

Fostul comandant al unei unitati de mujahedini din Bosnia, Ali Hamad, se afla de opt ani in centrul de detentie de la Zenitza, fiind condamnat in 1997 pentru organizarea unei explozii in orasul Mostar, soldat cu moartea a sute de civili. Contrar acordului de pace de la Dayton, semnat in '95, dupa terminarea razboiului civil etnic din Bosnia-Hertegovina, conducerea bosniaca le-a acordat tuturor mujahedinilor Al-Qaida cetatenie bosniaca. Majoritatea au folosit nume false, imunitatea fiindu-le garantata o perioada si dupa razboi.

Ali Hamad povesteste ca el si ceilalti membri Al-Qaida, scoliti in Afganistan, au fost sfatuiti de liderii bosniaci sa se insoare cu localnice - ca sa poata ramane ca civili in tara. "Numerosi teroristi Al-Qaida au intrat in diverse organizatii umanitare, obtinand astfel dreptul la rezidenta", marturiseste fostul comandant al mujahedinilor. In plus, astfel si-au creat si o situatie financiara mai mult decat acceptabila.

Protejati de actualul guvern de la Sarajevo
"Daca nu ar fi prins radacini in Balcani, pericolul unor atacuri teroriste in Europa nu ar fi in acest moment atat de real si deschis", a spus Ali Hamad. Nici macar dorinta manifestata de Bosnia, de a deveni membru al Uniunii Europene, nu va distruge reteaua terorista din tara. Nu exista niciun pericol, crede fostul membru Al-Qaida, ca mujahedinii deveniti peste noapte cetateni bosniaci sa fie predati CIA.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.