Sarbii bosniaci Radivan Karadzici si Ratko Mladici, cautati de justitia internationala de mai mult de zece ani, se ascund in continuare in regiunea Balcanilor, a declarat ambasadorul american la Sarajevo. “Exista indicii ca se afla in continuare in regiunea” Balcanilor, a spus Douglas McElhaney, pentru Oslobodjenje.
Diplomatul american nu a dat detalii, dar comunitatea internationala este de parere ca cei doi s-au refugiat in regiunile majoritar sarbe din Bosnia sau in Serbia. Fost lider politic si fost lider militar in timpul razboiului din 1992-1005, Karadzici, respectiv Mladici sunt cautati din 1995, cand au fost inculpati pentru genocid de catre TPI.

Ambasadorul a adaugat ca pentru arestarea lor Statele Unite se bazeaza pe "ajutorul cetatenilor, la fel cum irakienii au ajutat la prinderea lui Saddam Hussein". Saptamana trecuta, procurorul TPI Carla Del Ponte a criticat decizia NATO de a invita Bosnia si Serbia sa se alature Parteneriatului pentru pace, primul nivel al dialogului institutional cu Alianta. Ea a apreciat ca decizia seamana "cu un fel de recompensa pentru lipsa de cooperare cu Biroul procurorului".


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.