Cu o saptamana in urma, Berlusconi lesina la tribuna unei mari adunari a simpatizantilor Forza Italia. Sambata seara a urcat din nou la tribuna.

Fostul sef al guvernului italian, Silvio Berlusconi, si aliatii lui conservatori au adunat o impresionanta multime in centrul Romei, pentru a manifesta impotriva intentiei declarate a noului presedinte al Consiliului, Romano Prodi, de a majora impozitele. Politia italiana a refuzat orice estimari, dar piata si strazile adiacente unde a avut loc uriasul miting, puteau sa reuneasca sute de mii de oameni. Fostul ministru al justitiei, Roberto Calderoli, a vorbit de aproximativ un milion de persoane.

Invins la limita in alegerile din luna aprilie, dupa ce a detinut puterea timp de cinci ani, Berlusconi, in varsta de 70 de ani, a jurat sa provoace o cadere a cabinetului de centru-stanga din care fac parte inclusiv comunistii. Supus la numeroase teste medicale, magnatul presei italiene s-a adresat multimii, lansand un atac dur la adresa guvernului care "a distrus increderea italienilor in stat", a precizat el. "Suntem aici pentru ca vrem sa impiedicam ca stanga sa aduca Italia la saracie, oficial si financiar", a adaugat Berlusconi. Proiectul de buget al guvernului Prodi pentru 2007 prevede o majorare a taxelor si o reducere a cheltuielilor, cu scopul relansarii cresterii economice si a aducerii deficitului in limitele a 3% din PIB.

Demonstratii au fost si in Franta, unde mii de sindicalisti au strabatut, in calm, strazile principalelor orase ale tarii pentru a aminti mai marilor statului, prinsi in jocurile electorale dinaintea prezidentialelor din primavara lui 2007, de existenta lor.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.