Fouad Siniora nu cedeaza la presiunea strazii

Capitala libaneza a fost, la sfarsitul saptamanii, scena unor agitatii de amploare. Tinerii protestatari, care isi petrecusera noaptea de vineri spre sambata in fata sediului Guvernului libanez, scandand lozinci pro-siriene si impotriva autoritatilor nationale, au reluat, sambata dimineata, sloganurile ostile premierului Fouad Siniora.

Tinuti de armata libaneza la o distanta de o suta de metri de sediul Executivului, manifestantii (aproximativ 5000, potrivit organizatorilor), repetau sloganurile din ajun, precum: "Siniora, Ali Baba, afara, tu si guvernul tau de hoti".

In Piata Riad Solh, din fata cladirii guvernului, si in Piata Martirilor, au fost instalate o suta de corturi mari si cantine improvizate.

O serie de contacte intre guvern, seful parlamentului si armata au permis degajarea, in cursul noptii, a cailor de acces la sediul executivului "pentru a-i permite lui Siniora si ministrilor sai sa fuga", a explicat un student.

"Vom ramane aici pana ce acest guvern care este in solda Statelor Unite va cadea. Nu vrem tutela asupra Libanului, nici siriana, nici iraniana, nici occidentala", a afirmat o tanara protestatara.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.