Un ziarist britanic s-a declarat vinovat de a fi interceptat ilegal mesajele lasate pe robotul telefoanelor folosite de membri ai familiei regale.

Jurnalistul a folosit informatiile in articolele publicate in "News of the World", o revista saptamanala din Marea Britanie. Gazetarul britanic si-a cerut scuze public printului Charles si fiilor sai, William si Henry. Clive Goodman, fost angajat al "News of the World", cel mai vandut saptamanal din Marea Britanie, era responsabil cu stirile legate de monarhia britanica. El a declarat ca a piratat liniile telefonice si reusit sa asculte mesajele audio de pe telefoanele unor apropiati ai familiei regale, mesaje lasate de printul Charles si de fiii sai. In urma cu un an, aparitia unui articol legat de starea de sanatate a printului William a trezit suspiciunile acestuia, pentru ca informatiile respective nu erau cunoscute decat de trei persoane. Ulterior, un alt articol a dus la declansarea unei anchete a politiei si la un process.

Zboruri CIA si inainte de 11 septembrie 2001

CIA a transferat si a mentinut in detentie secreta membri ai retelelor islamiste si inainte de atentatele din 11 septembrie 2001. Informatia apare in editia de ieri a cotidianului german "Die Tages Zeitung", care precizeaza ca mai multi islamisti au fost rapiti. Cotidianul german face aceste dezvaluiri la o zi dupa publicarea raportului Comisiei Parlamentului European asupra zborurilor si inchisorilor secrete CIA in Europa.

Articolul se bazeaza pe transcripturile unor discutii intre inalti oficiali ai Uniunii Europene, fosti membri ai CIA si consilierul american pentru probleme juridice al Departamentului de Stat, John Bellinger. Agentii CIA nu au participat, insa, la torturarea detinutilor in inchisori din strainatate decat dupa atentatele din 11 septembrie, scrie Tages Zeitung. Serviciile secrete ale tarilor implicate au fost instiintate de aceste rapiri.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.