Romania este obligata sa continue reformele pentru a "rasplati" atitudinea "ingaduitoare" a UE, care este indreptatita sa anunte eventuale sanctiuni daca nu se adopta noi masuri in domenii ca justitia sau agricultura, a declarat, marti seara, fostul cancelar al Germaniei, Gerhard Schroder.

"Ingaduinta Uniunii Europene trebuie rasplatita prin continuarea reformelor", a afirmat fostul cancelar german, invitat la evenimentul organizat de Bancpost cu ocazia implinirii a 15 ani de la infiintarea bancii.

Schroder si-a inceput insa dicursul prin a recunoaste, ferm, dreptul Romaniei de stat membru al Uniunii Europene.

El s-a pronuntat in favoarea largirii Uniunii Europene si a criticat "scepticii", afirmand ca exemplul Spaniei, Portugaliei si Greciei este indeajuns de graitor pentru a fi siguri ca Romania va recupera decalajele.

Comisia Europeana a apreciat, in ultimul raport de monitorizare inaintea aderarii Romaniei la UE, prezentat in luna septembrie, ca Romania indeplineste criteriile economice pentru aderare si a aplicat unele dintre recomandarile anterioare. Executivul european a mentionat insa masuri neindeplinite in aproape toate domeniile.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.