China este tot mai mult tinta anchetelor lansate de alte tari, din cauza preturilor scazute pe care le practica la vanzare comparativ cu cele de pe piata, a anuntat la Geneva, in raportul pentru primul semestru 2006, Organizatia Mondiala a Comertului (OMC).

Numarul anchetelor "anti-dumping" impotriva Chinei este in crestere (32, comparativ cu 23, inregistrate in timpul primului semestru 2005), in contextul in care numarul mondial al acestui tip de anchete scade (87, fata de 105 in primul semestru 2005), se mentioneaza in comunicatul OMC. "Dumpingul" este o tehnica prin care sunt vandute produse cu preturi mai mici decat cele practicate pe piata, in scopul eliminarii stocurilor, a infrangerii competitorilor si a castigului de cote de piata, potrivit NewsIn.

In clasament, mult in urma Chinei, sunt Statele Unite ale Americii si Taiwan. Fiecare dintre aceste tari este anchetata in sase cazuri de vanzare cu preturi scazute. in primul semestru 2005, SUA fusese anchetata in sapte cazuri de preturi foarte scazute, iar in Taiwan fusesera noua anchete. Thailanda este acuzata in cinci astfel de cazuri, comparativ cu sapte, in primul semestru 2005.

In primul semestru 2005, impotriva Uniunii Europene au fost deschise patru anchete anti-dumping, patru impotriva Japoniei si, respectiv, cate sase impotriva Coreei de Sud si Malaeziei. Dintre statele membre OMC, un numar de 20 au lansat anchete pentru vanzari cu preturi prea scazute. India este tara care a lansat cele mai multe anchete, pentru importuri. in primul semestru 2006, India a lansat 20 de anchete, comparativ cu 14 deschise in perioada primului semestru 2005.

In conformitate cu sectoarele de activitate, cele mai multe anchete au fost deschise pentru vanzarea metalelor de baza (19), pentru masini si utilaje (16 anchete), pentru materiale plastice (13) si pentru produse chimice (11 anchete).

Wall-Street

Sursa: Wall-StreetTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.