Imagini inregistrate cu citeva luni inainte de invazia americana in Irak il prezinta pe Saddam Hussein testind prastii si arbalete cu care voia sa-si inarmeze poporul, pentru a putea lupta impotriva unei eventuale ocupatii.

In timp ce comunitatea internationala era ingrijorata de armele nucleare si biologice ale lui Saddam Hussein, filmuletul de 20 de minute, realizat la inceputul anului 2003, il arata pe acesta discutind cu consilierii sai militari de rang inalt despre avantajele unor arme mult mai primitive, precum prastiile, coctelurile Molotov si arbaletele.

In aceste imagini, Saddam arunca cu prastia, infige o sageata intr-o usa, cu ajutorul unei arbalete si invirte deasupra capului o cutie cu benzina, agatata de o sfoara, in timp ce consilierii lui se dau grabiti la o parte. Filmul a inregistrat si cuvintele fostului presedinte irakian, care le cere consilierilor sa inarmeze populatia cu asemenea dispozitive si sa recruteze civili pentru o viitoare insurgenta impotriva unei eventuale armate de ocupatie.

"Va trebui sa folosim toate metodele pe care le avem la dispozitie. Aceste arme pot fi fabricate in tara. Sa vorbim cu ministrul industriei, sa vedem daca le putem produce in masa", spune Saddam Hussein. Inregistrarea video face parte din colectia de filme confiscate de fortele americane din Irak si a fost obtinuta de la armata de catre producatorul de televiziune Peter W. Klein, care a inclus citeva fragmente intr-un documentar.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.