Biserica romano-catolica ar putea ajunge la un compromis in acest sens din cauza SIDA

Biserica Catolica urmeaza sa ia in discutie folosirea prezervativelor pentru combaterea raspandirii SIDA, in cadrul unei conferinte despre bolile infectioase, ce are loc saptamana aceasta la Vatican, relateaza bbc.co.uk. Papa Benedict se gandeste foarte serios sa faca o concesie in ceea ce priveste folosirea prezervativelor, dar, in rest, pozitia Vaticanului va ramane la fel de intransigenta in privinta mijloacelor de contraceptie, precizeaza o sursa de la Vatican.

Expertii medicali care il consiliaza pe Sfantul Parinte au sugerat faptul ca acesta ar putea fi de acord ca in cazul cuplurilor casatorite sa fie permisa folosirea acestui mijloc de protectie doar daca unul dintre parteneri este sero-pozitiv. Cu exceptia acestei mici concesii, nu exista nici cea mai mica posibilitate ca mai-marii Bisericii romano-catolice sa schimbe vreo virgula din doctrina de baza care a fost cuprinsa in "Humanae Vitae", in 1968, si in care Papa Paul al VI-lea respingea orice tentativa de relaxare in privinta controlului natalitatii. Aceste principii au fost reiterate atat de Papa Ioan Paul al II-lea, cat si de succesorul acestuia, Papa Benedict al XVI-lea.

Conform raportului anual al ONU despre SIDA, dat publicitatii ieri, peste 40 de milioane de persoane, la nivel mondial, sunt purtatoare de HIV. Situatia cea mai alarmanta este in Uganda, unde rata imbolnavirilor a crescut constant in ultimii sase ani atat in randul barbatilor, cat si al femeilor.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.