Jocurile video agresive ar putea fi interzise de nemti, in urma unor focuri de arma trase luni in curtea unui liceu din vestul Germaniei.

Luni, ora 9.30, Liceul "Fratilor Scholl", orasul Emsdetten. Mascat si imbracat in negru, Sebastian B. da buzna in curtea scolii, lanseaza citeva grenade, dupa care se baricadeaza in cladire. Incepe sa traga in persoanele de afara si, in scurt timp, se sinucide. Politia inregistreaza 37 de raniti, iar societatea civila cauta explicatii. Media necenzurate, jocurile video violente, lipsa psihologilor din licee sint cauzele cel mai des invocate.

Narcisismul juniorilor

Conform saptaminalului "Der Spiegel", tinarul de 18 ani, care nu isi luase bacalaureatul, a scris pe pagina personala de Internet un mesaj de adio. Acolo acuza profesorii care l-au facut sa se simta un "perdant": "Trebuie sa muriti! Jur sa ma razbun! Si o voi face atit de brutal, incit va va ingheta singele in vine". Psihologul criminalist Rudolf Egg, citat de aceeasi revista, vede in aceasta scrisoare "un ultim apel la cei din jur, un semn ca probabil dorea sa fie oprit de la fapta sa".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.