In raport se subliniaza ca Paul nu era un alcoolic. Peste 100 de martori, printre care rude ale soferului, personalul care era de serviciu la Hotelul Ritz din Paris, unde au stat Diana si administratorii resturantului unde au luat masa victimele in seara accidentului au fost inclusi in investigatie.

Dintre toti acestia, nimeni nu a vazut ca soferul sa fi baut alcool. Judecatorul Herve Stepan hotarase in 1999, ca accidentul prin care masina, in care se aflau Diana si Dodi Al Fayed, s-a zdrobit intr-un tunel din Paris, s-a produs pentru ca "soferul vehiculului era beat". Diana, Printesa de Wales (Diana Frances Mountbatten-Windsor, nascuta Spencer) (1 iulie 1961-31 august 1997) a fost prima sotie a Printului Charles, Print de Wales, mostenitorul tronului Regatului Unit. De la casatoria din 1981 pana la divortul din 1996 a fost numita Her Royal Highness The Princess of Wales (Alteta Sa Regala Printesa de Wales), iar dupa divort, Diana, Princess of Wales (Diana, Printesa de Wales). La sfarsitul anului 1996, Diana a inceput o relatie cu milionarul egiptean Dodi Al Fayed, fiul proprietarului retelei de magazine Harrods. Relatia lor a devenit mai serioasa in 1997, iar in august, Diana a petrecut cu Dodi o vacanta in Mediterana. Ca de obicei, paparazzi i-au urmarit indeaproape.

La 30 august, Diana si Dodi au zburat din Sardinia spre Paris. Diana intentiona sa se intoarca la Palatul Kensington in dimineata urmatoare, dupa ce va petrece o noapte la vila din Paris a lui Dodi. In acea seara, Diana si Dodi au luat cina la restaurantul hotelului Ritz din Paris, aflat in proprietatea tatalui lui Dodi incepand cu anul 1979. Paparazzi au aparut si ei. In timp ce se deplasau prin oras, erau urmariti indeaproape de paparazzi pe motociclete.

La Place de la Concorde, Henri Paul a apasat pedala de acceleratie pentru a scapa de presa. Cand au ajuns la un tunel ce trecea pe sub Pont de l’Alma, soferul conducea la o viteza estimata la 200 km/h, intr-o zona cu viteza restrictionata la 50 km/h. Paul a pierdut controlul masinii in momentul in care au intrat in tunel, iar Mercedesul a ricosat intr-un zid si s-a zdrobit literalmente de pilonii care sustineau partea superioara a tunelului. Diana, inca in viata, insa cu rani grave la nivelul pieptului, a fost dusa la spitalul Pitiť-Salpetiere, unde a avut un stop cardiac la cateva minute dupa ce a fost adusa. Chirurgii nu au reusit sa o resusciteze, iar la ora 3 dimineata i-a fost stabilit decesul. Diana avea 36 de ani.