Rusia va consacra reinnoirii armamentului mai mult de o treime din bugetul apararii pe 2007, a adeclarat, duminica, ministrul Apararii, Serghei Ivanov, relateaza AFP.

Bugetul este de 820 miliarde de ruble (24 milioane de euro), fiind in crestere cu circa un sfert fata de cel pe 2006. "Pentru anul 2007 vor fi alocate reinnoirii armamentului 300 miliarde de ruble (8,8 milioane euro), ceea ce presupune cumpararea de echipamente de la submarine la munitii, dar si activitati de cercetare", a explicat Ivanov, care este si vicepremier.

Suma va fi luata "dintr-un buget de 820 miliarde de ruble", a precizat el. "O mare parte a resurselor ce vor fi alocate reinnoirii armamentelor se va duce la flota, iar cel putin 50 la suta din partea pentru fortele maritime va fi consacrata submarinelor", a spus Ivanov. "Complexul militaro-industrial este unul dintre sectoarele de succes ale economiei noastre. Are sute de mii de angajati", a declarat el.

"Este intr-o oarecare masura o locomotiva a economiei si permite statului sa exporte echipamente militare", a apreciat Ivanov, considerand ca trebuie sa se contribuie si la o "productie inovatoare" in domeniul civil. "Nu putem trai la nesfarsit din petrol si gaze", a spus el. In 2005, Rusia a vandut armament unui numar de 61 de state pentru suma-record de peste sase miliarde de dolari, a anuntat, marti, Vladimir Putin.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.