UE va introduce o interdictie in ceea ce priveste comercializarea blanurilor de caine si de pisica. Desi inca in stadiul de propunere a Comisiei Europene, masura este cu siguranta pe placul actritei franceze Brigitte Bardot, binecunoscuta aparatoare a drepturilor animalelor.
Aceasta a fost si in Romania pentru a sustine drepturile cainilor vagabonzi, atat de urati de primarul de pe atunci al Capitalei, Traian Basescu. Cotidianul francez "Le Nouvel Observateur" relateaza ca cele mai multe jucarii cu blana, dar si alte obiecte importate din China sunt fabricate din blana animalelor. Cum alte state ale Uniunii au adoptat deja masuri nationale in ceea ce priveste interdictia comercializarii acestor produse, nu este greu si pentru Comisia Europeana sa reglementeze acest secor.

De altfel, comisarii europeni au sustinut in prezentarea proiectului ca aceasta este dorinta cetatenilor din blocul comunitar. Spre deosebire de China, in Europa cainii si pisicile sunt considerate animale de companie. Fundatia Brigitte Bardot a iesit imediat in public si a felicitat initiativa, in speranta ca dosarul va fi adoptat cat mai curand de plenul Parlamentului European.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.