Autoritatile de la Pekin doresc sa extinda liniile de metrou cu peste 560 de kilometri pana in 2020, dezvoltare care ar transforma acest mijloc de transport in cel mai mare din lume de acest fel, inaintea metrolului din Londra.

Capitala Chinei, care detine, in prezent, o retea de 115 kilometri, dintre care 54 de kilometri de linie subterana, pentru doua magistrale de metrou si doua linii de tren interurban, va dispune, pana la Jocurile Olimpice din 2008, de trei noi linii subterane.

Potrivit presei din China, obiectivul pe care si l-au impus autoritatile este de a ajunge la 273 de kilometri in 2010 si la 561 de kilometri in 2020, cu scopul de a-i determina pe locuitori sa foloseasca transportul in comun.

"Vrem ca atunci cand locuitorii din Pekin se gasesc in centrul orasului sa se poata deplasa cu usurinta cu transportul public, renuntand, astfel, la masina", a declarat potrivit NewsIn directorul adjunct al serviciului de circulatie al orasului, Liu Xiaoming, citat de agentia de presa semioficiala Nouvelles de Chine.

Pe de alta parte, autoritatile planuiesc sa construiasca 300 de kilometri de linie de autobuz, cu scopul specific de a decongestiona strazile invadate de aproximativ 2,78 de milioane de vehicule, care sunt inregistrate oficial, dintre care 1,97 de milioane de masini private. Parcul de automobile se imbogateste, zilnic, cu o mie de noi automobile. Dintr-un numar total de 15 milioane de locuitori, in Pekin, 4,1 milioane au permis de conducere.

Wall-Street

Sursa: Wall-StreetTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.