18.000 de politisti vor veghea orasul Bogor, unde presedintele american va zabovi doar zece ore

Indonezia, etapa finala a turneului asiatic al presedintelui Bush, este si cea mai "fierbinte" dintre toate, ea fiind precedata inca de acum doua saptamani de un val de manifestatii de protest, care au atins punctul culminant ieri, cu o zi inaintea vizitei proiectate a dura doar zece ore.

Mii de demonstranti s-au adunat pe strazile capitalei Jakarta si in jurul marii moschei Al Azhar si al altor centre religioase. Cea mai mare tara musulmana a lumii, Indonezia este socotita un aliat important al SUA in razboiul impotriva terorismului, ea avand la randul ei nevoie de sprijin economic si investitii americane, dar politica administratiei Bush in Orientul Mijlociu si Afganistan este aspru criticata.
Purtand vesminte albe in semn de doliu si agitand pancarte cu inscriptii ca "Opriti-l pe Bush" sau "Bush urmarit viu sau mort pentru crime impotriva umanitatii", protestatarii au dat foc efigiei presedintelui, spiritele fiind si mai mult incinse de cuvantarile islamistilor extremisti.

Convorbirile cu presedintele indonezian Susilo Bambang Yudhoyono nu vor avea insa loc la Jakarta, ci in orasul invecinat Bogor, unde s-au luat masuri extraordinare de securitate, peste 18.000 de politisti impanzind zona. Asemenea masuri s-au impus si in lumina zvonurilor tot mai insistente din ultimele zile asupra unui posibil atac din partea Al-Qaida.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.