Fluxul de imigranti ajunsi in Marea Britanie va alimenta cresterea pretului locuintelor pe termen mediu, considera unii analisti, care sustin ca extinderea UE prin aderarea Romaniei si Bulgariei la blocul european va deveni sursa principala a acestei cresteri, scrie cotidianul The Times.

"Nivelul ridicat de imigratie spre Marea Britanie, alimentat de extinderea UE prin aderarea la blocul european a statelor precum Romania si Bulgaria, va deveni sursa principala de crestere a pretului locuintelor in anii urmatori", a declarat, potrivit NewsIn, directorul companiei de consultanta imobiliara Assstz, Stuart Law. Specialistii mai subliniaza ca proprietarii care inchiriaza spatii vor profita de pe urma acestui fenomen, datorita cererii in crestere pentru astfel de locuinte.

Un raport recent de monitorizare efectuat de autoritatile britanice, care a studiat perioada mai 2004-martie 2006, a aratat ca s-au inregistrat 392.000 de cereri la Oficiul pentru Inregistrarea Lucratorilor. Acesti angajati sunt tineri, necasatoriti si fara locuinte in Marea Britanie, reprezentand, din aceste motive, chiriasi ideali.

Agentul imobiliar Ludlow Thompson a declarat ca cetatenii din cele zece noi state UE, aderate in 2004, reprezinta acum peste 10% din noile cereri de inchiriere in Londra.

Investitorii care doresc sa intre pe aceasta piata, dar nu au fonduri suficiente sau nu vor sa se ocupe doar de acest tip de activitati, se pot implica indirect in astfel de tranzactii imobiliare, scrie The Times.

Compania imobiliara Braemar Group a lansat, recent, parteneriatul cu raspundere limitata Coronation IV, prin care grupul va investi in proprietati vacante situate deasupra magazinelor sau a spatiilor comerciale, pentru a renova apoi locuintele respective in scopul inchirierii. Avantajul unor astfel de investitii consta in sistemul avantajos de taxare.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.