Presedintele Sloveniei, Janez Drnovsek, a decis ca este timpul pntru o schimbare majora in viata sa. Asa ca a renuntat la opulenta palatului prezidential din Ljubljana in favoarea unui stil de viata mult mai simplu. Noul sau stil de viata include imbracatul intr-o pelerina de frunze si salutatul copacilor dimineata.

Prin urmare, liderul sloven si-a cumparat o coliba de munte in satul Zaplana, unde traieste inconjurat de natura. Stilul de viata adoptat este cel propavaduit de miscarea New Agen, mult mai cunoscuta in Statele Unite ale Americii.

Cotidianul "The Telegraph" relateaza, in editia sa online, aspecte din viata simpla si linistita care nu prea are multe in comun cu functia oficiala a lui Drnovsek. Liderul de la Ljubljana a decis ca este vremea sa schimbe ceva in felul sau de a privi viata dupa ce a fost diagnosticat cu cancer. La varsta de 56 de ani, Drnovsek a plecat in satul de munte doar cu prietenul sau cel mai bun, un caine. In Zaplana, presedintele se hraneste dupa niste principii foarte solide: fructe si legume.

Mai mult, acesta isi coace singur painea si incearca sa atinga echilibrul cu el insusi. De altfel, viata sa nu a fost lipsita de evenimente care mai de care mai socante. Dupa ani in care a fost cunoscut drept un bancher extrem de plictisitor, cu o viata deloc iesita din tipare, anul trecut, liderul sloven a recunoscut existenta unei fiice si s-a aratat foarte mandru de ea. Mai mult, presedintele, fost premier, care a reusit sa netezeasca drumul tarii sale catre integrarea in Uniunea Europeana, s-a apucat si de scris.

Mai intai a publicat best-sellerul "The Thoughts of Life and Awareness", unde liderul sloven descrie amanuntit avantajele transformarii spirituale pe care a suferit-o de cand a renuntat la viata prezidentiala asa cum o stim sau ne-o imaginam cu totii. Continuarea acestui volum, "The Essence of the World", dezvaluie momentul fatal pentru omenire, care va fi peste 20 de ani. Si lumea se va sfarsi daca cetatenii sloveni nu ii vor urma exemplul si nu vor renunta la viata lor pentru una mai simpla si mai aproape de valorile adevarate.

"Armonia interna" pe care o promoveaza Drnovsek, si despre care a vorbit la lansarea cartii sale in capitala Austriei, in urma cu cateva zile, este ceea ce lipseste umanitatii si este singura valoare care va salva lumea. Janez Drnovsek este, pe langa presedintele Sloveniei, si liderul partidului Miscarea pentru Dreptate si Prosperitate. Formatiunea promoveaza o viata sanatoasa pentru copii, dar si pentru animale.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.