Bulgaria ar trebui sa semneze pe 25 aprilie Tratatul de aderare la UE, dar "mai are multe de facut" pana la momentul aderarii efective, a atentionat comisarul european pentru Extindere, Olli Rehn, care s-a intalnit la Bruxelles cu ministrul bulgar al Integrarii, Meglena Kuneva.

Potrivit site-ului EUObserver, Rehn a insistat ca guvernul bulgar trebuie sa-si sporeasca eforturile pentru reforma in domeniul justitiei si sa se concentreze asupra functionarii pietei interne, nu "sa se relaxeze pana la 1 ianuarie 2007" - data cand Bulgaria si Romania sunt asteptate sa se alature Uniunii. "Echipa bulgara este pregatita ca o armata", a raspuns Meglena Kuneva, adaugand ca la Sofia "nu exista semne de intrebare cu privire la ce trebuie facut".

Comparatia cu armata, facuta de oficialul bulgar, pare deplasata, avand in vedere ca putin a lipsit ca executivul condus de Simeon de Saxa-Coburg-Gotha sa fie rasturnat de la putere din cauza epuizarii sprijinului parlamentar. Cooptarea de ultim moment a partiduletului Timpuri Noi in fragila coalitie guvernamentala a impiedicat pana la urma acest scenariu.

Totusi, premierul bulgar s-a vazut nevoit sa-si remanieze Cabinetul, inlocuindu-i pe ministrii Economiei, Agriculturii si al Culturii. Primii doi au dat astfel socoteala pentru esecul privatizarii companiei Bulgartabac cu concernul British American Tobacco.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.