Presedintele american George W. Bush a plecat in noaptea de marti spre miercuri catre Moscova, unde s-a intalnit cu omologul sau rus Vladimir Putin. Astazi, liderul de la Casa Alba este asteptat la Singapore, de unde va pleca maine spre Hanoi.

Bush va ramane in Vietnam pana luni, 20 noiembrie, vizitand orasele Hanoi si Ho Shi Minh, dupa care se va deplasa la Jakarta. George W. Bush va pleca in aceeasi seara spre Hawaii, pentru a lua micul dejun a doua zi dimineata cu soldatii americani, inainte de a reveni la Washington. Presedintele american urmeaza sa se intalneasca de asemenea, cu ocazia preaszentei sale la Summitul APEC, ce reuneste 21 de sefi de stat si de guvern, cu noul premier nipon Shinzo Abe, cu presedintele sud-coreean Roh Moo-Hyun si cu cel chinez Hu Jintao.

Presedintii rus si american Vladimir Putin si George W. Bush s-au intalnit, ieri, pe aeroportul Vnukovo din Moscova, unde Air Force One a efectuat o scurta escala pentru aprovizionare in drum spre Vietnam, unde liderul de la Casa Alba urmeaza sa participe la Forumul de Cooperare Economica Asia-Pacific (APEC) de la Hanoi. In cadrul scurtei lor intrevederi, care a durat circa 45 de minute, cei doi lideri politici au discutat in special probleme legate de aderarea Rusiei la Organizatia Mondiala a Comertului, un acord de principiu intre Moscova si Washington urmand a fi semnat la 19 noiembrie, la Hanoi, unde presedintii Rusiei si SUA se vor afla pentru a participa la reuniunea APEC.

Ministrul rus al Comertului si Dezvoltarii economice Gherman Greff a anuntat recent ca Rusia si SUA au incheiat negocierile privind aderarea Moscovei la OMC, cele doua parti reusind in cele din urma sa ajunga la un compromis in privinta bancilor straine din Rusia si a agriculturii. Acordul cu SUA inlatura unul din ultimele obstacole in calea aderarii Rusiei la OMC, dupa 13 ani de asteptare.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.