Britanicii se pling ca imigrantii le iau locurile de munca, dar jurnalistii bulgari au dezvaluit ineficienta autoritatilor in stoparea muncii la negru.

Doi jurnalisti bulgari au redactat un ghid de angajare a imigrantilor in Marea Britanie, aratind ineficienta controalelor de la Londra. Reporterii au ajuns in Marea Britanie sub acoperire, fara permise de munca, angajindu-se in aceeasi zi pe un santier din centrul Londrei.

Ziaristii au explicat intr-un articol ca nici angajatorii, nici Agentia pentru Siguranta Muncii nu le-au cerut permise de munca, desi inspectorii au facut controale pe santier.

Pentru a se angaja, bulgarii au folosit CV-uri fictive si un document falsificat care atesta examinarea cererilor de acordare a vizei. Pentru cumpararea documentului fals au platit 30 de lire sterline (45 de euro).

Mina de lucru ieftina

Firmele britanice lucreaza cu intermediari indieni sau albanezi care cauta imigranti ilegali pentru a munci 13 ore/zi pentru 50 de lire sterline (75 de euro), mai putin de jumatate din salariul pe care l-ar primi un muncitor britanic.

"Aceasta situatie arata cit de ineficiente sint controalele autoritatilor. Consecintele nu sint negative doar pentru cetatenii britanici, ci si pentru imigranti, care sint expusi exploatarii", apreciaza Damian Green, ministru al Imigratiei in guvernul din umbra, format de opozitie.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.