Operatiunea, fara precedent ca anvergura, a fost calificata de oficiali drept "catastrofa nationala"

Intre 100 si 150 de persoane au fost rapite dintr-un imobil al Ministerului irakian al Invatamantului Superior, din Bagdad. "Este o catastrofa nationala", a spus Alan Makki, seful comisiei parlamentare de resort, despre cea mai mare luare colectiva de ostatici din Irak de dupa martie 2003. Evenimentele au avut loc ieri dimineata, in jurul orei 9,30 (8h30, la Bucuresti), si au durat circa 20 de minute, fiind parca desprinse dintr-un film de actiune.

Sositi in 20 de camioane, indivizi inarmati, purtand uniforme ale fortelor de securitate irakiene, au blocat intai strazile din jurul Ministerului Invatamantului Superior, aflat in cartierul central Karradah din Bagdad. Apoi, au patruns in imobilul in care se aflau departamentele pentru relatii cu publicul si de proiectare si au luat ostatici atat salariatii, cat si vizitatorii. Intre persoanele rapite se aflau un director general, alti directori, dar si simpli angajati ori persoane venite din afara.

Unul dintre vizitatori a reusit sa scape, el relatand ca indivizii erau mascati si purtau uniforme de felul celor utilizate de comandourile politiei, formate din siiti. Se pare ca rapitorii au cautat anumite persoane, avand liste asupra lor. Pe cei din cladire i-au dus in camere, dupa care au separat barbatii de femei si le-au confiscat telefoanele mobile. Ostatici au fost luati doar barbatii.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.