Constructia hotelurilor in Maroc se deruleaza prea lent pentru a raspunde cresterii tintelor de turism, iar regatul introduce penalizari pentru investitorii straini care nu isi respecta termenele, a declarat ministrul marocan al turismului.

Guvernul marocan, aflat sub presiunea de a dubla numarul locurilor de munca create, la patru sute de mii anual, pentru a combate rata somajului, pana in anul 2025, doreste sa creeze un numar de 1,2 milioane de locuri de munca in sectorul turismului, care reprezinta cea mai importanta sursa de valuta a Marocului.

Ministrul marocan al turismului, Adil Douiri, a declarat ca numarul de turisti care viziteaza tara este in crestere, conform estimarilor, dar ca hotelurile nu sunt construite suficient de rapid, pentru a putea gazdui cei zece milioane de turisti pe an, pe care Marocul estimeaza ca ii va avea pana in 2010.

"Suntem in intarziere in ceea ce priveste numarul de paturi si capacitatea turistica, daca dorim sa ne indeplinim obiectivul de a avea o capacitate de 230 de mii de paturi instalate, in 2010", a declarat oficialul marocan.

Anul acesta, au fost instalate zece mii de paturi suplimentare, dar este necesara o rata de crestere de aproximativ 15-17 mii de paturi anual, a declarat Douiri. "Facem eforturi foarte mari, ca sa incurajam companiile particulare sa accelereze ritmul constructiilor pe care le fac", a precizat oficialul marocan.

Numarul turistilor care au vizitat Marocul a fost de 6,4 milioane in anul 2006, in crestere comparativ cu anul trecut, cand Marocul a fost vizitat de 5,8 milioane de turisti.

Pentru a majora ritmul constructiei hotelurilor in Maroc, cu 50% pe an, la 15 mii de locuri de cazare construite anual, este nevoie de o investitie suplimentara de 250 de milioane de euro, a declarat oficialul marocan.

Wall-Street

Sursa: Wall-StreetTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.