Britanicii vor economisi 43 de lire la 200 de tigari, cumparind alcool si tutun la preturi mult mai mici decit acasa, din alte tari europene, prin intermediul Internetului sau prin posta.

Curtea Europeana de Justitie este asteptata sa valideze, pe 23 noiembrie, o hotarire anterioara care permite europenilor sa cumpere bunuri din alte state fara a plati taxe vamale suplimentare in afara de cele din tara din care provin. In acest fel consumatorii vor putea economisi mari sume de bani, avind in vedere ca 200 de tigari in Letonia costa doar 7,20 lire sterline, fata de 50 de lire in Marea Britanie. De asemenea, citeva dintre statele europene nu au taxe vamale pentru vin.

Nemultumirea unora, fericirea altora

In timp ce patronii din afara Marii Britanii de-abia asteapta sa intre in vigoare schimbarile, Confederatia britanica a vinzatorilor cu amanuntul avertizeaza ca afacerile din Marea Britanie vor avea de suferit daca nu se vor armoniza taxele vamale in toata Europa. Pentru producatorii si distribuitorii de bauturi alcoolice din tarile cu taxe scazute este o sansa in plus de a-si creste vinzarile directe catre clienti in urma acestei masuri. Trezoreria Marii Britanii cistiga 15 miliarde de lire/an din taxele aplicate alcoolului si tigarilor, fonduri suficiente pentru a face sa functioneze Ministerul de Interne, cel de Externe si cel pentru Cultura si Sport.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.