Un avertisment de acest gen a existat si anul trecut, numai ca, a venit mai taziu, mai aproape de momentul indicat. In 2006, nu s-a intamplat nimic deosebit, cu exceptia unor masuri suplimentare de securitate.
Acum, serviciile speciale occidentale sustin ca insurgentii Al Qaida pun la cale o serie de atentate pe avioane si in trenurile de calatori. Potrivit CBS, existenta acestor planuri a fost confirmata inclusiv de marturiile celor suspecti de complicitate la pregatirea acestor actiuni teroriste, persoane arestate in Afganistan si Pakistan. "Dupa toate probabilitatile, Al Qaida si-a propus sa-si intensifice presiunile asupra Europei", au estimat sursele CBS dintr-o capitala a lumii arabe. In acest scop, de mai bine de o jumatate de an, a inceput dislocarea in Europa a celor mai buni din luptatorii Al Qaida, inlocuiti, pe frontul de razboi din Afganistan, cu recruti ai miscarii talibanilor.

"Este vorba de o deplasare masiva de forte", au precizat sursele citate de CBS. Expertul Institutului pentru studii strategice si de aparare din Singapore, Roana Gunaratna, "de la granita afgano-pakistaneza, au disparut deja cei 500-600 de membri activi ai Al Qaida, care asigurau acolo, asistenta permanenta. Fara indoiala, acest lucru indica o schimbare de tactica a liderilor Al Qaida", a mentionat specialistul. Serviciile speciale afirma ca majoritatea celor trimisi pe continentul european habar nu au locul de destinatie. "Traseele trec prin Pakistan, Dubai, sau fostele republici ale URSS. Unii au plecat prin Iran", afirma agentii. Pe de alta parte, organizatia terorista a lui Ben Laden are de gand atacuri la Washington si in alte localitati din SUA, la care sunt gata sa participe 12.000 de teroristi.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.