Premierul palestinian, Ismael Haniyeh, a anuntat ca este gata sa demisioneze, daca aceasta va duce la sfarsitul boicotului de catre Occident impotriva guvernului miscarii islamiste Hamas. Premierul a facut acest anunt dupa intrevederea sa cu presedintele palestinian, Mahmud Abbas.
Israelul si statele occidentale au impus sanctiuni la inceputul anului, deoarece considera Hamas o organizatie terorista.

"Daca avem de ales intre blocada si persoana mea, trebuie sa ridicam blocada si sa punem capat suferintei", a declarat Ismael Haniyeh. Premierul palestinian a spus ca discutiile in vederea formarii unui guvern de uniune nationala dau rezultate si ca un astfel de cabinet ar putea fi investit in trei saptamani.

Cu toate presiunile internationale, Hamas refuza in continuare sa recunoasca dreptul la existenta al statului Israel, sa renunte la forta si sa respecte precedentele acorduri semnate intre palestinieni si Israel. Hamas si Fatah - partidul condus de Mahmud Abbas - sunt angajate intr-o lupta pentru putere, iar diferentele intre ele raman profunde.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.