Serviciile secrete britanice au date despre 30 de comploturi teroriste care ameninta Marea Britanie, implicind asasinate si punind in pericol economia nationala.

Serviciile de securitate MI5 supravegheaza 1.600 de persoane din 200 de grupuri sau retele care ar putea fi implicate in actiuni teroriste pe teritoriul Regatului Unit in strainatate, a anuntat directorul serviciilor de securitate interna, Eliza Manningham Buller. Aceasta sustine ca militantii islamisti care au legaturi cu al-Qaeda recruteaza adolescenti din scolile britanice.

Vinatoarea nu e ca-n filme

Desi o ancheta parlamentara a disculpat MI5 de orice vina pentru atentatele din 7 iulie, s-a demonstrat ulterior ca cei doi sinucigasi erau in atentia serviciilor secrete. Seful MI5 a precizat insa ca vinatoarea teroristilor nu este atit de simpla cum ar parea "ca in serialul tv 'Spook>> difuzat de BBC, unde totul este: a) cunoscut, b) rezolvabil de catre sase oameni".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.