Tancurile israeliene au deschis focul asupra orasului Beit Hanoun, din Gaza, ucigand 18 palestinieni si ranind alti 40, afirma surse oficiale de la Ramallah.
Acestea sustin ca tirul artileriei a lovit case de locuit. Printre victime se afla numeroase femei si copii.
Israelul a declarat ca regreta moartea civililor si a anuntat declansarea unei investigatii.

Conducerea palestiniana a solicitat convocarea unei reuniuni de urgenta a Consiliului de Securitate ONU, in incercarea de oprire a raidurilor israeliene. Premierul palestinian, Ismail Hanyia, a afirma ca atacul israelian a fost un 'masacru ingrozitor' si a precizat ca negocierile pentru formarea unui guvern de uniune nationala vor fi blocate. Un lider local al Hamas a cerut chiar reinceperea campaniei de atacuri sinucigase impotriva Israelului.

Razbunare

Intr-un aparent act de razbunare, persoane neidentificate au deschis focul asupra reprezentantei Uniunii Europene din Gaza. Armata israeliana sustine sustine ca operatiunea sa militara in Beit Hanoun, care a tinut sase zile, a dus la descoperirea a numeroase rezerve de arme si munitii. Insa atacurile cu rachete asupra Israelului, provenind din Gaza, au continuat.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.