Serviciul de urgenta al aeroportului Melbourne a incercat, luni, sa identifice cauza intoxicarii unor pasageri dintr-un terminal al aeroportului dupa ce acestia au inhalat substante chimice neidentificate.

Potrivit unui bilant furnizat de responsabili ai serviciilor de urgenta, cel putin 45 de persoane au fost spitalizate, acuzand stari de voma si dificultati respiratorii, iar alte 100 au fost evacuate, relateaza AFP. Majoritatea persoanelor intoxicate sunt membri ai personalului de pe aeroport si lucrau in holul pentru plecari al terminalului. In pofida investigatiilor efecuate de serviciile de pompieri, sursa substantelor chimice nu a fost inca identificata.

"Tratam acest incident cu toata seriozitatea, avand in vedere ca nu cunoastem natura substantelor degajate. Viata persoanelor spitalizate nu se afla in pericol, dar nu se stie care ar putea fi efectele pe termen lung," a declarat purtatorul de cuvant al serviciilor de ambulanta. Echipele medicale au infiintat un centru pentru tratament in exteriorul aeroportului, iar 20 de ambulante au fost mobilizate pentru a transporta persoanele intoxicate la spital.

Terminalul, utilizat pentru cursele interne ale companiei Virgin Blue, a fost evacuat, sute de pasageri si membri ai personalului deplasandu-se in exteriorul terminalului sau in parcare. Evacuarea a perturbat traficul in zona aeroportului, iar zeci de curse aeriene au fost amanate sau anulate. Guvernul australian a facut apel, luni, la companiile private sa consolideze securitatea infrastructurilor strategice, in conditiile existentei riscului producerii unor atentate, relateaza AFP.

Procurorul general australian, Philip Ruddock, a declarat, in cadrul unui forum cu privire la securitatea nationala, ca agentia nationala de informatii a identificat circa 2.000 de instalatii care ar putea deveni tintele unor atacuri, printre acestea figurand si centralele electrice ale tarii.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.