Papa Benedict al XVI-lea si-a exprimat ieri, cu prijelul predicii Angelus, tinuta in Piata Sfantul Petru din Roma, "profunda ingrijiorare" in fata "degradarii situatiei" din Fasia Gaza.

"Urmaresc cu o profunda ingrijirare vestile despre grava deteriorare a situatiei in Fasia Gaza si doresc sa-mi exprim sprijinul fata de populatiile civile care suporta consecintele actelor de violenta" , a afirmat Suveranul Pontif. Benedict al XVI-lea le-a cerut pelerinilor reuniti in Piata Sfantul Petru sa se alature rugaciunii sale, "pentru ca Dumnezeu Cel Atotputernic si milostiv sa lumineze autoritatile israeliene si palestiniene si toate tarile carora le revine o responsabilitate speciala in regiune, pentru ca ei sa faca in asa fel incat sa nu mai curga sange".

Papa a facut apel si la "inmultirea operatiunilor de asistenta umanitara" si "reluarea imediata a negocierilor directe, serioase si concrete". 47 de palestinieni, dintre care cel putin 25 de insurgenti, au fost ucisi si alte peste 200 de persoane au fost ranite in cinci zile in cursul unor operatiuni militare israeliene. Premierul israelian Ehud Olmert a refuzat sa spuna ieri cand se va incheia ofensiva israeliana, care vizeaza, potrivit armatei, sa faca sa inceteze tirurile de rachete artizanale lansate impotriva Israelului.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.