Primariile oraselor italiene iau masuri inedite impotriva imigrantilor nomazi de origine rroma, proveniti in mare parte din Romania, construind ziduri despartitoare, sapind santuri la marginea localitatii sau premiind politistii care aresteaza imigranti ilegali, relateaza La Padania in editia online.

Cotidianul publicat de partidul de extrema-dreapta Liga Nordului mentioneaza, spre exemplificare, decizia consiliului municipal din Padova de a construi un zid care sa-i impiedice pe nomazii de origine rroma sa-si instaleze tabara in oras si mai recenta hotarire a primarului din Schio (nord, in apropiere de Milano), de a sapa in jurul localitatii un "sant anti-nomazi", lung de 200 de metri, lat de un metru si adinc de 70 de centimetri.

Decizia primarului din Schio a fost luata dupa ce locuitorii orasului au protestat in repetate rinduri, in ultimele luni, fata de actele de vandalism si infractiunile comise de rromii care isi instalasera ilegal tabara pe un cimp din apropiere. La fel, primarul unei localitati din apropiere de Brescia (nord), a decis sa le ofere o prima politistilor care aresteaza imigranti clandestini, adauga La Padania, precizind ca unii dintre oficialii cu asemenea initiative sint membri ai unor partide de stinga.

Potrivit unei statistici a organizatiei Caritas, citata de La Padania, in urmatorii ani este prevazuta sosirea in Italia a circa 100.000 de imigranti din estul Europei, dintre care 35.000 numai din Romania.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.